Festivalskopie.png
Schermafbeelding 2019-03-11 om 17.14.15.png
dakendagenwebsite3.jpg
5044174408_96a201e683_o.jpg
456153_3062552604283_1277516637_32494461_837373719_o.jpg
IMG_2927.jpg
_DSC6133.JPG
_DSC4974.jpg
1960946_669547919768058_1337270595_o.jpg
Festivalskopie.png

FESTIVALS


SCROLL DOWN

FESTIVALS


Schermafbeelding 2019-03-11 om 17.14.15.png

WE ARE ISLANDS NOW


WE ARE ISLANDS NOW


WE ARE ISLANDS NOW: EVENTJES ALLEEN ZIJN OM SAMEN TE WAARDEREN

Luisteren naar een verhaal over menselijke eilanden, terwijl je weg drijft in een bootje, dat beleef je tijdens de interactieve installatie We Are Islands Now. Nadat we hier groot succes mee hadden in het Van Gogh Museum en op het festival Duizel, mochten we ons bootje nogmaals te water laten. Dit keer in het water van Tiengemeten tijdens Het Laatste Eiland festival. Meer dan 60 mensen dreven weg op deze prachtige dag. Na de bijzondere boottocht schreven deelnemers, vreemden voor elkaar, een boodschap op een ansichtkaart. Later krijgen ze die op hun deurmat zodat ze terug kunnen denken aan deze mooie ervaring.  Wil jij ook eens wegdromen in ons bootje? Stuur ons dan een berichtje.

 
dakendagenwebsite3.jpg

HET THEEHUIS


HET THEEHUIS


 HET THEEHUIS OP DE DAKENDAGEN ROTTERDAM

5044174408_96a201e683_o.jpg

HET GEHEIME PARK


HET GEHEIME PARK


HET GEHEIME PARK onhult de mysteries van het park, de wijk en de bewoners

De laatste dag werd er een winnaar gekozen. Na de prijs uitreiking werden toen alle geheimen uit de boom gehaald en met een eind ritueel, waarbij er 1 symbolisch werd begraven, werden de geheimen weer geheim.

Daarnaast kon je dus ook het park leren kennen door met een plattegrond het park te verkennen. En bij de omgekeerde biechtstoel luisteren naar geheimen uit de buurt voorgedragen door actrices.

Wil jij dat Het Geheime Park naar jou toekomt? Stuur ons dan een berichtje.

Voor het Rotterdamse festival 'Duizel in het Park' hebben we een participatie project bedacht met de naam Het Geheime Park.

Het bestond uit drie verschillende onderdelen; een speurtocht door het park die alle bijzondere plekken liet zien, een omgekeerde biechtstoel waar je stiekem kon luisteren naar geheimen die live door actrices werden verteld en de kijkdozen waar iedereen zijn geheim kon achterlaten en die van anderen kon bekijken.

Aan de kijkdozen was een wedstrijd verbonden, de mooiste heeft een mooie prijs gewonnen. Een aantal weken voor het festival werden de kijkdozen verspreid door de wijk. Bij de supermarkt en andere middenstand, bij BSO's en scholen en aan artiesten in de buurt, met de vraag een geheim te schrijven of te knutselen en de kijkdoos mee te nemen naar het park tijdens het Duizel in het Park festival. Tijdens het festival kon er ook nog geknutseld worden.

456153_3062552604283_1277516637_32494461_837373719_o.jpg

NACHT IN NOORD


NACHT IN NOORD


NACHT IN NOORD: van acht tot acht cultuur in Rotterdam noord

Het laatste evenement van de Powerlab Noord Serie had als thema Cultuur. Omdat er 's avonds minder te doen is in Rotterdam Noord besloten we de nacht te gaan onderzoeken en bedachten we de Nacht in Noord.

Van acht uur 's avonds tot acht uur 's ochtends kon je cultuur beleven. Het was een breed programma met verschillende onderdelen. Zo waren er midgetsjoel bakken, een nachtbioscoop en een ukelele workshop. Om wakker te kunnen blijven was er het koffielab en een soeplab nacht snack. Door de wijk waren routes uitgestippeld met muziekoptredens en performances op bijzondere locaties. Er werd gedanst in de disco en je kon een bezoek brengen aan het mini hotel van ANI & HAKIN. In de ochtend werd er na het mediteren ontbeten bij de zonsopkomst.

Wil jij samen met ons een evenement organiseren of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
IMG_2927.jpg

MIDDAG IN HET PARK


MIDDAG IN HET PARK


MIDDAG IN HET PARK: picknicken, genieten van muziek/spel/cultuur en tegelijkertijd je buurtbewoners leren kennen 

In 2011 is Museum Rotterdam een participatieproject gestart. Tijdens dit project werden onder andere mantelzorgers gekoppeld aan vormgevers/  kunstenaars. Samen keken ze hoe ze het werk van mantelzorgers makkelijker konden maken en dachten ze na over ideeën die voor meerdere mensen toepasbaar konden zijn.

Bas Kortmann werd gekoppeld aan Nellie die een spastische zoon heeft, Ferry. Haar moeder zit in een rolstoel. Bij de gesprekken om te achterhalen wat Bas voor haar kon betekenen bleek er een grote behoefte om meer contact met haar buurtbewoners te hebben.

We hebben toen bedacht om een buurtpicknick te organiseren. Een klein festival waar creatieve mensen uit de buurt workshops gaven en Powerboat de aankleding, muziek, spellen en publiciteit verzorgde. Zo waren er midgetsjoelbakken, stoelhockey (speciaal voor Ferry) en werd er een fotodomino gemaakt waar buurtbewoners met elkaar op de foto gingen.

Het was een groot succes! Het jaar erna hebben de buurtbewoners samen zelf een picknick georganiseerd. Powerboat heeft dit concept ook toegepast in Oosterflank.

Wil jij Middag in het Park bij jou in de buurt organiseren of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
_DSC6133.JPG

WE ARE ISLANDS NOW


OP DUIZEL

WE ARE ISLANDS NOW


OP DUIZEL

we are islands now: eventjes alleen zijn om samen te waarderen

EILANDEN
Op eenzaamheid rust het grootste, enig overgebleven taboe. Ondertussen voelt iedereen zich wel eens verlaten in deze snelle tijden en in onze grote stad. Sterker: in de stad wil je soms de drukte ontsnappen en je terugtrekken voor een beetje rust. Dit project gaat over dat wij ons soms gedragen als eilanden. ‘Eilanden’ is gebaseerd op de Engelse uitdrukking: ‘no man is an island’.

Over die twee uitersten: eenzaam voelen of juist alleen willen zijn, hebben 18 bewoners en professionals in Noord met elkaar gesproken, samen ideeën bedacht en geschreven. Deze verhalen en ideeën zijn gepresenteerd op Duizel. De bezoekers van Duizel hebben bij het EILAND-LOKET hier zelf iets aan toe kunnen voegen in ruil voor een kopje thee, of zich liggend in een bootje naar een eiland trekken, om daar even alleen te zijn.

voor meer info klik hier

Wil jij meer informatie over We Are Islands Now? Stuur ons dan een berichtje.

 
_DSC4974.jpg

MIDDAG IN HET PARK OOSTERFLANK


MIDDAG IN HET PARK OOSTERFLANK


MIDDAG IN HET PARK OOSTERFLANK: Festival van Het huis van oosterflank

Speciaal voor iedereen in Oosterflank en omstreken was er op 14 september 2014 een buurtpicknick in de Semiramistuin. Veel mensen hebben zelf iets lekkers te eten en drinken meegenomen. Wat een prachtige dag was het! Mooi weer, leuke workshops, mooie muziek en spelletjes voor jong en oud. Er waren tussen de 200 en 250 bezoekers, 30 kannen koffie, 150 boterhammen, 26 vrijwilligers en medewerkers, 22 ˚C, en een heerlijk zonnetje in een prachtig park!

In 2015 vond Een Middag in Oosterflank plaats tijdens de nationale burendag. De dag werd toen uitgebreid met een tour door de wijk.

Wil jij een Middag in het Park bij jou in de buurt organiseren of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 


1960946_669547919768058_1337270595_o.jpg

CULTURELE ZONDAG


CULTURELE ZONDAG


CULTURELE ZONDAGEN: ACTS. bingo, de grote gele fiets, midgetsjoelen, boombox 

Culturele Zondagen is een eendaags (soms tweedaags) cultureel evenement in de stad Utrecht dat zes keer per jaar plaatsvindt rond een specifiek thema. Powerboat heeft al meerdere keren mee gedaan met bestaande acts en spellen, en er zelfs nieuwe verzonnen. Deze keer was er de Grote Gele Fiets, Bingo XXL, de BoomBox en natuurlijk onze midgetsjoelbakken!

Wil jij een van onze acts op jouw culturele zondag? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.