Social Design Homeaangepast2.png
Social Design Homeaangepast2.png

POWERBOAT


Creëert ruimte voor de dialoog

SCROLL DOWN

POWERBOAT


Creëert ruimte voor de dialoog

OVER ONS


OVER ONS


Powerboat is opgericht door theatermaker en actrice Fokka Deelen en ontwerper Bas Kortmann. Fokka studeerde in 1997 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Als theatermaakster wilde ze mensen aan het denken zetten en in beweging krijgen. Maar hoe kan dat ooit lukken als je je publiek in een donkere zaal zet en jijzelf je verhaal verkondigt vanaf een hoog podium, het duister in. Hoe kun je dan mensen op andere gedachten brengen? Fokka geloofde hier niet in en zocht naar de dialoog, interactie, participatie. In 1998 ontmoette ze Bas, op dat moment studeerde hij af aan de Design Academy. Ook hij was bezig met interactie, niet in theater maar door middel van design. Hoe kunnen ruimtes en objecten ingezet worden om elkaar beter te leren kennen? Ze besloten samen te werken en richtten in 2001 theatergroep Powerboat op. Inmiddels is Powerboat uitgegroeid van theatergroep, initiatiefnemer en artistiek producent tot expert en adviseur op het gebied van interactieve processen en community building. Alle activiteiten en expertises komen voort uit dezelfde bron: prikkelende en inspirerende interactie.

Powerboat biedt graag een uitdaging. Een verrassing. We nemen je mee naar een andere plek zodat jouw perspectief anders wordt, zodat je er eens anders tegenaan kan kijken, er anders in kan staan, letterlijk. Wij gaan op zoek naar interactie, klein of groot, letterlijk of figuurlijk, ervan uit gaand dat jij ervaringen, meningen en emoties meeneemt. De ontmoeting gaat over een wisselwerking, een laboratorium waar we samen aan de slag gaan. Natuurlijk hebben wij dingen bepaald en zullen wij de katalysator zijn, maar er worden vrije ruimtes ingebouwd. Vrije ruimtes zijn er in verschillende vormen; letterlijke ruimte, geen vaste zit plek of sta plek. Zoek je positie. Hoe dichtbij of veraf wil je zijn? Maar het kan ook ruimte zijn om iets toe te voegen, een tekening, een woord of zin, een verandering in het landschap. Wat wil je delen? En natuurlijk ruimte om mee te praten, iets in te brengen. Zeg jij het maar! Wij maken de ontmoeting gelijkwaardiger door zelf ook voor een deel het onbekende aan te gaan. 

Wij een sprong, jij een sprong. Maar er komt ook een eind aan dit samenzijn. In de ideale wereld zouden we samen een punt willen zetten, maar vaak zijn we niet lang genoeg samen. Dus is het eind open, we zetten geen punt. Wat er wel gebeurt, is dat je iets meeneemt. Iets om op te kauwen. Net als bij een verjaardag krijg je een verrassing mee naar huis. Een zakje met een ballon, een snoepje, een speeltje, iets wat je gemaakt hebt op het feestje, en de aanmoediging om het onbekende op te zoeken, op welke manier dan ook.


DE POWERBOAT METHODE


DE POWERBOAT METHODE


Powerboat maakt bij ieder project gebruik van een stappenplan aan de hand van Powerboat’s vier kernwaardes: uitlokken, lezen, leiden en ondersteunen. Door deze kernwaardes constructief in te zetten wordt een mogelijkheid tot dialoog gecreëerd die een actie in beweging zet.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

 

DIENSTEN


DIENSTEN


Wat kan Powerboat voor jou doen?

Powerboat is uitgegroeid van theatergroep, initiatiefnemer en artistiek producent tot expert en adviseur op het gebied van interactieve processen en community building. Al onze projecten komen voort uit dezelfde bron: prikkelende en inspirerende interactie.

de dialoog aangaan: Van advies naar actie

Je kunt ons inhuren voor een creatief consult. In zo’n consult gaan we de dialoog aan, geven we advies en zetten we mensen in actie. Samen zoeken we naar een oplossing. Deze oplossing is vaak geen uitkomst maar een doorlopend proces.

Ben je benieuwd hoe we dit doen? Klik dan hier.

INTERACTIE: evenementen en spellen

Wil jij (onbekende) mensen met elkaar in gesprek laten komen maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Dan kan Powerboat je helpen. Wij hebben verschillende interactieve activiteiten die mensen met elkaar verbinden. Daarnaast verhuren wij diverse spellen waarbij interactie altijd de hoofdrol speelt. 

Meer weten? Klik dan hier.