MIDDAG IN HET PARK: picknicken, genieten van muziek/spel/cultuur en tegelijkertijd je buurtbewoners leren kennen 

In 2011 is Museum Rotterdam een participatieproject gestart. Tijdens dit project werden onder andere mantelzorgers gekoppeld aan vormgevers/  kunstenaars. Samen keken ze hoe ze het werk van mantelzorgers makkelijker konden maken en dachten ze na over ideeën die voor meerdere mensen toepasbaar konden zijn.

Bas Kortmann werd gekoppeld aan Nellie die een spastische zoon heeft, Ferry. Haar moeder zit in een rolstoel. Bij de gesprekken om te achterhalen wat Bas voor haar kon betekenen bleek er een grote behoefte om meer contact met haar buurtbewoners te hebben.

We hebben toen bedacht om een buurtpicknick te organiseren. Een klein festival waar creatieve mensen uit de buurt workshops gaven en Powerboat de aankleding, muziek, spellen en publiciteit verzorgde. Zo waren er midgetsjoelbakken, stoelhockey (speciaal voor Ferry) en werd er een fotodomino gemaakt waar buurtbewoners met elkaar op de foto gingen.

Het was een groot succes! Het jaar erna hebben de buurtbewoners samen zelf een picknick georganiseerd. Powerboat heeft dit concept ook toegepast in Oosterflank.

Wil jij Middag in het Park bij jou in de buurt organiseren of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.