MIDDAG IN HET PARK: picknicken, genieten van muziek/spel/cultuur en tegelijkertijd je buurtbewoners leren kennen 

Museum Rotterdam had een project waarbij mantelzorgers werden gekoppeld aan vormgevers/  kunstenaars. Met als doel het erk als mantelzorger te vermakelijke of ideeën uit te werken en voor meerdere mensen toepasbaar te maken. 

Bas Kortmann was gekoppeld aan Nellie die een spastische zoon had, Ferry,  en haar moeder zat in een rolstoel. Bij de gesprekken om te achterhalen wat Bas voor haar kon betekenen bleek er een grote behoefte om meer contact met haar buurtbewoners te hebben.

We hebben toen bedacht om een buurtpicknick te organiseren. Een klein festival waar creatieve mensen uit de buurt workshops gaven en Powerboat de aankleding, muziek, spellen en publiciteit verzorgde. Zo waren er midgetsjoelbakken, stoelhockey (speciaal voor Ferry) en werd er een fotodomino gemaakt waar buurtbewoners met elkaar op de foto gingen.

Het was een groot succes! Het jaar erna hebben de buurtbewoners samen zelf een picknick georganiseerd. En Powerboat heeft het concept ook toegepast in Oosterflank.

WIL JIJ EEN MIDDAG IN EEN PARK BIJ JOU IN DE BUURT ORGANISEREN OF WIL JE MEER INFORMATIE? STUUR ONS DAN NU EEN BERICHTJE!

Name *
Name