Powerlabskopie.png
902875_606619849394199_660969833_o.jpg
SOUPLAB04.jpg
10258635_1729601313931883_6272542749894974740_o.jpg
jhh.png
Dia027.jpg
IMG_0344.JPG
Dia040.jpg
Powerlabskopie.png

POWERLABS


SCROLL DOWN

POWERLABS


902875_606619849394199_660969833_o.jpg

TOTAL LOSS NO14


TOTAL LOSS NO14


Total loss no14:performance- en designlaboratorium over verandering en verlies

Door middel van installaties, beelden, teksten en acties probeerden we uit te vinden hoe we met verandering, verlies en vernietiging om gaan. Moeten we het bestrijden of ontkennen, opvangen, vervormen, accepteren, gebruiken, verwachten? We hebben het getest in Total Loss no14 met het publiek. aan het eind van het experiment hebben we gezamenlijk gegeten en de test besproken.

Er zijn teksten, installatie's en scènes getest door Fokka. Bas heeft met Daniel White proeven gedaan voor hun designproject CRASH waarbij ze met één klap het ene vernietigen en het ander maken.

Wil jij bij één van onze Powerlabs aanwezig zijn? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
SOUPLAB04.jpg

SOUPLAB


SOUPLAB


souplab: je bent wat je eet

Je wilt samen met een groep mensen brainstormen over een bepaald probleem. Het souplab biedt een alternatief voor het klassieke namen en functies uit wisselen. Bij het souplab is de smaak van je buurman aan tafel het eerste wat je te weten komt. Wat vind je lekker? Hou je van pittig of zacht? Daarna ga je aan de slag en stel je een heerlijk soepje samen voor die tafelgenoot. Aan tafel schrijf je op het tafelkleed de ingrediënten van je soep en bedenk je een mooie naam.

De brainstorm die volgt, is ontspannen en productief, maar vooral gelijkwaardig. Doordat iedereen soep heeft gemaakt is dat een bindende factor geworden, een gezamenlijke ervaring die zwaarder weegt dan je functie van directeur of tuinman.

Wil jij bij één van onze Powerlabs aanwezig zijn? Of wil je dat we een keer een Souplab organiseren bij jou in de buurt? Stuur ons dan een berichtje.

 
10258635_1729601313931883_6272542749894974740_o.jpg

TOTAL LOSS NO15


TOTAL LOSS NO15


TOTAL LOSS NO15:PERFORMANCE- EN DESIGNLABORATORIUM OVER afscheid

Tijdens de Powerlab – Total Loss proberen we door middel van installaties, beelden, teksten en acties uit te vinden hoe we met verandering, verlies en vernietiging om gaan. Moeten we het bestrijden of ontkennen, opvangen, vervormen, accepteren, gebruiken, verwachten? We testen het in Powerboat’s performance- en designlaboratorium met en voor jou. Aan het einde van ons experiment gaan we allen aan tafel.

Is loslaten een bevrijding? Weten we waar we behoefte aan hebben? Is de waarde niet schromelijk overdreven? Fokka Deelen laat haar eigen teksten en eerste schetsen zien van haar nieuwe project over veranderingsprocessen. Ze heeft installaties en scènes gemaakt om te testen hoe die werken.

Wil jij bij één van onze Powerlabs aanwezig zijn? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
jhh.png

GLAS - PRIVACY


GLAS - PRIVACY


POWERLAb privacy: zoektocht naar de grens geheim -publiek

Zoals bij iedere voorstelling hebben we voor Glas ook powerlabs georganiseerd. Op verschillende fases in het proces hebben we dingen uitgeprobeerd met publiek.

Het thema privacy was erg interessant en erg veelomvattend. Fysieke en geestelijke privacy hebben we bekeken. En er is een prachtige voorstelling en een interessante workshop uit voort gekomen.

Wil jij bij één van onze Powerlabs aanwezig zijn of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
Dia027.jpg

DATSJA


DATSJA


Datsja; EEN INTERACTIEVE VOORSTELLING DIE DRAAIT OM MACHT EN VERANTWOORDELIJKHEID. POWERBOAT VERLEIDT HET PUBLIEK IN EEN DATSJA WAARBINNEN IEDEREEN VRIJHEID EN MACHT HEEFT, MAAR WAAR NIEMAND ZIJN VERANTWOORDELIJKHEDEN KAN ONTLOPEN.

De belangrijkste drijfveer voor Powerboat om deze voorstelling te maken is de noodzaak om, in een interactieve theatervoorstelling, het publiek basisvragen over samenleven voor te leggen, vooral omdat theater van oudsher de plek is om sociale vraagstukken te behandelen.

De wereld is in beweging, maar ook op kleine schaal heerst wantrouwen, angst, ontevredenheid en apathie. 

Theatervoorstellingen zoals Powerboat de afgelopen jaren heeft ontwikkeld zijn de perfecte omgeving om dit verschijnsel aan de kaak te stellen. Juist nu de wereld meer dan ooit is verdeeld in machthebbers en machtelozen, is de noodzaak groot om sociale vraagstukken via artistieke middelen tot in de verste uithoeken te onderzoeken

Idee en tekst: Bas Kortmann, Jacqueline Sterk en Fokka Deelen, Spel: Julien Knops en Linda van Denderen, Vormgeving: Bas Kortmann

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
IMG_0344.JPG

AFTER HOURS


AFTER HOURS


Powerlab After hours: samen-werken, samen-zoeken, samen-maken

De film After Hours van Martin Scorsese was het startpunt van het project waarin we probeerden op een nieuwe manier theater te maken.

De eerste bijeenkomst hadden we allerlei mensen uitgenodigd; theatermakers, acteurs, ontwerpers, filmmakers. samen hebben we de film bekeken en daarna gevraagd wie mee wil doen aan dit project.

Daarna heeft iedereen, in duo's, een dag of avond georganiseerd. Je kreeg 6 workshops/ ervaringen en organiseerde/ bedacht er één. Eén daarvan vond plaats op het Over het IJ festival. 

Het waren hele bijzondere avonden/dagen. Het eind doel is een voorstelling of installatie.

Wil jij bij één van onze Powerlabs aanwezig zijn? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
Dia040.jpg

POLDERTANGO


POLDERTANGO


poldertango; welke binding heb je zowel letterlijk als figuurlijk met het land waar je op staat, ligt, rolt, vrijt, eet, leeft?

Poldertango gaat over de passie voor het vlakke natte land. Welke binding heb je met het land waar je leeft? Als er vreemdelingen komen, ben je dan trots op je land en wil je dat delen met iedereen? Of voel je je onzeker?

Je kan pas van een ander houden als je van jezelf houdt. weet je dan ook pas wie de ander is, als je jezelf kent? Poldertango is een ervaringsgerichte zoektocht naar een gezamenlijke identiteit met het land en de ander.

Medewerkers: Bas Kortmann, Fokka Deelen, Linda van Denderen, Leja, Batja ten Kortenaar, Laurens Kolks, Tina Siehof, Paul Nijland

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.