ruis; overal is RUIS. geluid, beeld, mensen. MOET HET GEELIMINEERD WORDEN OF GEKOESTERD? DE SCHOONHEID VAN ONVOLKOMENHEID.

Wil je meer informatie over Ruis of heb je een andere vraag? Stuur dan een berichtje.

Bij de uitvoeringen in Rotterdam kon je, naast dineren, ook een combi ticket krijgen voor de voorstelling CODE_DECODE van Blekdog. Een dansperformance over verwachtingspatronen waar ieder mens aan moet voldoen. De dansers werden aangestuurd door een geluidsbron die op de buik was bevestigd. 

RUIS is meer dan een voorstelling. Het is een avond waarop men rondloopt, omgeven door beeld en geluid en waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Een mengeling van theater, vormgeving, muziek en nieuwe media.

In de voorstelling, het diner vooraf en de expositie in de foyer wilden we de schoonheid van ruis tonen. Laten voelen dat ruis geen stoorzender is maar een noodzakelijk element om beweging, verwondering en energie te brengen. Dat het je los maakt van gebaande paden en ruimte geeft om nieuwe dingen te ontdekken.

Idee en tekst: Bas Kortmann en Fokka Deelen, Spel: Wendell Jaspers en Fokka Deelen, Productie: Buro Fris en Marieke van Gool, Geluid: Ard Jansen, Video: Rob Donkers, Diner: Marije Vogelzang, Expositie: Margot Anouschek