Social Designkopie.png
powerlab_lansingerl_181018_soc_med__18B5942.jpg
_DSC4974.jpg
464187_3062549844214_874896932_o.jpg
hondjes.png
_DSC2062.jpg
Social Designkopie.png

SOCIAL DESIGN


SCROLL DOWN

SOCIAL DESIGN


powerlab_lansingerl_181018_soc_med__18B5942.jpg

LANSINGERLAND


LANSINGERLAND


 LansIngerland; tijdens Powerlabs ideeën verzinnen voor cultuur in Lansingerland

Tijdens de expertmeetings presenteerden de deelnemers hun ideeën, Powerboat ondersteunde hen hierbij. Gezamenlijk met de experts tilden ze de ideeën naar een hoger plan. Netwerken werden uitgebreid, jongeren werden betrokken bij de plannen en een Sing-a-long werd gerealiseerd. Wil jij dat we Powerlabs bij jouw organisatie gaan organiseren? Stuur ons dan een berichtje.

Fotograaf Erno Wientjens

In de cultuurfabriek werd gezongen en gedanst, gebouwd en overlegd, gediscussieerd en samengewerkt tijdens de Powerlabs Lansingerland. Tijdens de kick-off werden verschillende mensen uitgenodigd met diverse ervaring, expertise, functie en achtergrond. Onder leiding van de Powerboat methode gingen zij de eerste Powerlab aan om nieuwe ideeën voor cultuur in Lansingerland te verzinnen. Powerboat prikkelde de deelnemers om reacties uit te lokken. De reacties van de deelnemers gaf veel informatie die gelezen en geobserveerd werd. Powerboat begeleidde en leidde de deelnemers richting een brainstorm of werksessie waarbij nieuwe voorstellen voor samenwerkingen ontstonden.

 
_DSC4974.jpg

HUIS VAN OOSTERFLANK


HUIS VAN OOSTERFLANK


Het huis van Oosterflank is een initiatief voor, door en met bewoners van de wijk Oosterflank in prins Alexander, Rotterdam.

Samen versterken we het thuisgevoel, zoeken we elkaar op, ondersteunen we ideeën en wensen en maken we de openbare ruimte spannender en meer bijzonder.

Iedereen is welkom in Het Huis van Oosterflank. Wil je mee doen? Kijk op de website of stuur ons een berichtje.

 
464187_3062549844214_874896932_o.jpg

POWERLAB NOORD SERIES


POWERLAB NOORD SERIES


 
 

Bekijk hier de Nacht in Noord website en hier de Powerlab Noord Series website.

De reden voor de Powerlab Noord Series waren de ontwikkelingen die gaande waren in Rotterdam Noord. Er zou veel gaan veranderen en gebouwd worden, en als we kunst en cultuur, groen en ondernemerschap hier een essentiële rol in wilde laten spelen, moesten we een groep mensen bij elkaar zetten die hierin voortrekkers waren.

Doel van de Powerlabs was om een groep mensen bereid te vinden, zich actief in te zetten en samen een tijd op te trekken om de agenda mee te bepalen, invloed krijgen. 

We wilden een bruisend Noord, waar mensen elkaar kennen, mensen elkaar helpen en zich willen inzetten voor het iets dat groter is dan hen zelf. We wilden ook alles wat er al gebeurt in Noord zichtbaarder maken, zodat we weten waar we moeten zijn en wie we moeten spreken.

Stichting Artinfuse en Powerboat hebben samen bedacht om vier Powerlabs, ofwel laboratoriumprojecten te doen die alle vier startpunt kunnen zijn voor een positieve ontwikkeling in Noord. De Powerlab Noord Series!

Wil jij ook een evenement voor jouw buurt organiseren? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
hondjes.png

TOUR DU NORD


TOUR DU NORD


Tour du nord: op zoek naar de mooie, bijzondere kant van Noord

De deelgemeente Noord vroeg ons tijdens hun Nieuwjaarsreceptie, in Dierentuin Blijdorp, de bewoners van Noord iets bijzonders te bieden.

De deelgemeente wilde graag van de bewoners in Noord horen wat er speelde in positieve en negatieve zin. Hiervoor hebben we Route du Nord bedacht. Tijdens de dag in de dierentuin hebben we op een bijzondere manier informatie verzamelt: vliegende hondjes, wil je me fiets even lenen, bevrijd worden door de houthakker en een heuse wensput.

Daarna hebben we de informatie geanalyseerd. Van de antwoorden op de vraag wat is de mooiste plek in Noord hebben we een fiets route gemaakt. Die we tijdens Bruisend Noord hebben gepresenteerd door een klein stuk van de route te lopen en op de bijzondere plekken kleine interventies te doen met het publiek.

 

Wil jij ook een evenement voor jouw buurt organiseren? Of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

 
_DSC2062.jpg

CITY STAGE


CITY STAGE


city-stage: treed op voor de bewaker achter de camera

City-Stage is een workshop voor jongeren over de fysieke privacy. Het doel is het maken ven een kort filmpje. Wat zou je de bewaker die kijkt naar alle beelden van de bewakingscamera willen zeggen? Bedenk een gekke, activerende of spannende scène van maximaal 4 minuten en film het met een filmcamera.

Na de workshop gingen de jongeren naar de voorstelling Glas over de geestelijke privacy. En daarna bekeken we met z'n allen de filmpjes.

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.