glas; Wij zijn van glas: zo helder, transparant en breekbaar.

CITY STAGE is een interventie project dat parallel liep aan de voorstelling.  Jongeren,  van ± 14 tot 18 jaar,  kregen een workshop over fysieke privacy. Tijdens de workshop maakten ze een korte interventie in de openbare ruimte die de grenzen van de privacy aftastte. De camera  moesten ze zien als een bewakingscamera. De interventie/ actie moest gericht zijn op de bewaker die de beelden van de bewakingscamera bekijkt. Prikkel hem, lok hem uit, geef een boodschap door, etc..

Idee en tekst: Bas Kortmann en Fokka Deelen, Spel: Afke Weltevreden, Thomas Boer en Fokka Deelen, Vormgeving: Bas Kortmann en Marsel Pott.

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje.

GLAS is een voorstelling over de privacy van geheimen, gedachten en dromen. Ons lichaam wordt continu bekeken, gevolgd en geanalyseerd. Die privacy bestaat niet meer. We hadden nog wel de privacy van onze hersenen. Die laatste grens wordt overschreden door nieuwe technologie van het bedrijf E-Vitro die het mogelijk maakt om de visuele cortex te scannen en de beelden daaruit te toveren.

E-Vitro produceert een revolutionaire, draagbare hersenscanner. Dit apparaat wordt gedemonstreerd  in de voorstelling terwijl het publiek deelneemt aan een hersengolfexperiment. Hiermee kun je herinneringen en dromen zichtbaar maken. Via deze scanner kom je in contact met jezelf. Communiceer je via de headset met anderen en ontdek je wat zij dromen en verlangen. E-Vitro biedt je een wereld zonder geheimen.